سامانه جامع امور گمرکی
هدف از ایجاد سامانه جامع امور گمرکی یا همان سامانه EPL (سامانه ای پی ال) تسریع پروسه مربوط به ترخیص و امور گمرکی است. در سامانه جامع امور گمرکی، فعالیت صاحبان کالا، ترخیص کار و کلیه بازرگانان میسر شده است.
سامانه جامع امور گمرکی که به سامانه EPL معروف است و مخفف شده Electronic Packing List است و در سال 1393 راه اندازی شد.
در مبحث تجارت بینالملل ایران، از سامانه جامع امور گمرکی میتوان به عنوان یک انقلاب نام برد. با استفاده از سامانه EPL (سامانه جامع امور گمرکی) بازرگانان میتوانند مدارک و اسناد مورد نیاز جهت صادرات و واردات را به صورت غیرحضوری ارائه کنند.
از ویژگیهای جالب سامانه ای پی ال (سامانه جامع امور گمرکی) این است که کلیه بازرگانان و تجار میتوانند مراحل ترخیص کالا را مشاهده کنند و به ترخیص کالای خود از گمرک دلخواه اقدام کنند. همچنین سامانه جامع امور گمرکی نقش بسزایی در کنترل و کاهش میزان قاچاق کالا و فرار مالیاتی دارد.
جهت ورود به سامانه جامع امور گمرکی، اینجا یا بر روی لینک زیر کلیک کنید.
سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص
هدف از ایجاد سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص، پیگیری کالا در مسیر و مقصد کالا همراه با ایجاد شناسه انبار است.
از قوانین خروج و ترخیص کالا از کلیه گمرکات کشور، داشتن شناسه انبار یا کد انبار است. از مزیتهای سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص، تعیین و تشخیص نوع پروانه و صاحب کالا جهت انتخاب انبار به عنوان مقصد در گمرک است. انبار با استفاده و وارد کردن کد صاحب کالا یا شماره سریال، به صدور«دسترسی به استفاده از شناسه» اقدام میکند.
برای کلیه شرکتها و واحدهای تولیدی، ثبت اطلاعات مربوط به مواد اولیه و محصول الزامیست. مبنای ارائه تسهیلات برای کلیه واحدهای تولیدی با انجام و اتمام مراحل ثبت مواد اولیه و محصولات در سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص امکان پذیر خواهد بود.
جهت ورود به سامانه جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص، اینجا یا بر روی لینک زیر کلیک کنید:
سامانه جامع تجارت ایران
هدف از طراحی سامانه جامع تجارت ایران، تسهیل امور بازرگانی و ایجاد ارتباط میان بازرگانان و تجار با سازمانها و دستگاههای مرتبط است.
تعدد قوانین تجارت بینالملل موجب پیچیدگی آن شده است؛ که نیاز مبرم به سیستمهایی نظیر سامانه جامع تجارت ایران جهت تسهیل امور بازرگانی احساس میشود.
سامانه جامع تجارت ایران که در راستای برنامههای دولت الکترونیک است، علاوه بر تسریع، تسهیل امور و کاهش پیچیدگیهای تجارت بینالملل، موجب کاهش فساد در کلیه سطوح تجاری نیز شده است.
سامانه جامع تجارت ایران شامل بخشهای زیر است:
سامانه جامع تجارت
سامانه جامع امور گمرکی
سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا
سامانه جامع حمل و نقل
سامانه سنجش اعتبار و رتبه بندی اعتباری
سامانه شناسه کالا
پرتال ارزی (نظام یکپارچه معاملات ارزی نیما)
جهت ورود به سامانه جامع تجارت ایران، اینجا یا بر روی لینک زیر کلیک کنید: https://www.ntsw.ir/
گمرک جمهوری اسلامی ایران
گمرک جمهوری اسلامی ایران، یک سازمان دولتی است که زیرمجموعه و وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی است. گمرک جمهوری اسلامی ایران نقشی اساسی در مبادی ورودی و خروجی کشور دارد.؛ و با کنترل کلیه امور، لقب مرزبان اقتصادی کشور را یدک میکشد.
گمرک در ایران سابقه دیرینه دارد و از زمان اشکانیان وجود داشته و قوانین گمرکی در هر دوره، بسته به نوع حاکمیت متفاوت بوده است.
تنظیم و اجرای مقررات صادرات و واردات ازجمله اعمال محدودیتها و ممنوعیتها، رعایت الزامات قانونی در ورود و صدور کالا، اجرای حقوق و عوارض گمرکی و موارد دیگر به عهده گمرک جمهوری اسلامی است.
جهت ورود به سایت رسمی گمرک جمهوری اسلامی، اینجا یا بر روی لینک زیر کلیک کنید:
https://www.irica.ir
معرفی سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا
سامانه جامع انبارها یکی از مهمترین سامانههای اینترنتی گمرکات کشور است. توسعه استفاده از این سامانه نقش به سزایی در کاهش تخلفات در حوزهی واردات و صادرات کالا، قاچاق و احتکار کالا دارد. در حقیقت دولت با راهاندازی این سامانه و ساماندهی اطلاعات مربوط به انبارهای کالا، قصد دارد جریان کالا در سطح کشور را کنترل نماید.
طبق قانون تمامی انبارها باید اطلاعات ورودی، خروجی و موجودی انبار خود را در این سامانه ثبت نمایند. این اطلاعات که شامل نام صاحب و ریز کالاها است، به صورت آنلاین در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا به نشانی اینترنتی nwms.ir ثبت و در اختیار دولت قرار میگیرد.
با استفاده از این سامانه دولت قادر به اتخاذ تصمیمات، قوانین و مقررات تاثیرگذار برای کنترل ورود کالا و قاچاق خواهد بود. به طور خلاصه مهمترین اهداف بلند مدت این سامانه را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
۱ . گردآوری اطلاعات دقیق و جامع در خصوص انبارها و کالاها
۲ . ثبت و کنترل ورود و خروج کالاها
۳ . ایجاد بستر طراحی اهداف کلان و استراتژیک برای مسئولین
۴ . یکپارچه سازی، تبادل و تسریع ارائه خدمات در حوزه واردات، صادرات و حمل و نقل کالا
۵ . افزایش شفافیت و امنیت در زنجیره تامین کالا
۶ . تسهیل تجارت بین دستگاههای اجرایی مربوط به این حوزه
ثبت نام در این سامانه چه مزایایی برای انبارداران و صاحبان کالا دارد؟
طبق مستندات ارائه شده در سایت سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا موارد زیر مهمترین مزایای استفاده از این سامانه برای انباردارها است:
۱ . امکان صدور بارنامه
۲ . اطلاع رسانی پیامکی اسناد صادر شده و امکان جلوگیری از سوء استفاده احتمالی
۳ . امکان استفاده از سامانه برای کنترل ورود و خروج و فرآیندهای داخلی انبار
۴ . امکان استعلام و اعتبار سنجی انبارها
۵ . جستجو و بررسی ظرفیت انبارها
الزام قانونی ثبت انبار در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری
این سامانه طبق بند ث ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موصبهی ۰۳/۱۰/۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی راه اندازی شده است. طبق ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر واحد نگهداری کالا موظف به ثبت اطلاعات در این سامانه است.
همچنین لازم به ذکر است که بر اساس ماده ۲۷ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا، کلیهی مراکز عرضه کننده خدمات بیمه بازرگانی نیز موظف هستند قبل از صدور هر نوع بیمه نامه و الحاقیه برای انبارها از ثبت این واحدها در این سامانه اطمینان حاصل نمایند. لازم به توجه است که نگهداری کالاهای موضوع قاچاق صرفا در انبارهای ثبت شده در سامانه nwms.ir مجاز میباشد.
عواقب عدم ثبت نام در سامانه جامع انبارها که باید بدانید
در این خصوص قانون به این صورت عمل خواهد کرد که مطابق بند ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور، کلیه انباردارانی که از ثبت نام و اطلاعات در این سامانه خودداری نمایند، به مدت شش ماه تا یک سال از فعالیت در حرفه خود محروم خواهند شد. همچنین ثبت اطلاعات ناصحیح و ناقص در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری جرم بوده و فرد خاطی با ۶ ماه تا دو سال انفصال از خدمت موقت جریمه خواهد شد.