صادرات کالا یکی از روش‌های افزایش تولید ناخالص ملی است و برای اقتصاد هر کشور حیاتی محسوب می‌شود. صادرات علاوه بر این که سود فراوانی برای شرکت یا فرد صادرکننده دارد، با ورود ارز موجب بهبود اقتصاد کشور نیز می‌شود. صادرات کالا در بازارهای جهانی از حساسیت‌های خاصی برخوردار است و در صورت عدم رعایت نکات اصولی، باعث اتلاف سرمایه مالی و انسانی می‌شود. اولین قدم در انجام صادرات کالا، بازاریابی است. صادرات کالا انواع مختلفی دارد و می‌توان آن را از منظری به ۲ نوع صادرات قطعی و صادرات موقت کالا و از منظری دیگر به ۲ نوع مستقیم و غیر مستقیم بخش‌بندی کرد.

اما برای صادرات چه باید کرد؟ بازرگانی از نظر خیلی از افراد کاری بسیار جالب و هیجان انگیز است. ولی صادرات و واردات هم مانند هر کار دیگری نیاز به دانش، تخصص و تجربه دارد. اگر نمیدانید برای صادرات چه باید کرد، وقت آن رسیده است که به جمع آوری اطلاعات بپردازید. در مورد صادرات و واردات مطالعه کنید، دوره‌های آموزشی بگذرانید و با افراد با تجربه در این حوزه مشورت کنید. در ادامه مطلب انواع روش‌های صادرات کالا به همراه مزایا و معایب هرکدام را بررسی می‌کنیم.

انواع صادرات کالا

صادرات کالا روش‌های مختلفی دارد و به چند بخش تقسیم می‌شود :

صادرات قطعی کالا

به ارسال انواع کالا به خارج از مرزهای کشور جهت مصرف یا فروش در کشورهای دیگر، صادرات قطعی کالا می‌گویند.

صادرات موقت کالا

به ارسال کالا به خارج از مرزهای کشور به منظور شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی، صادرات موقت کالا می‌گویند. در صورت عدم فروش کالا و اجبار بازرگان به برگرداندن کالا به کشور، مرجوع کردن کالا به آسانی انجام می‌شود و پروسه گمرکی جهت واردات کالا وجود ندارد.

در صادرات موقت، صادرکننده مبلغی را به عنوان سپرده به گمرک واگذار می‌کند و با بازگشت کالا به کشور، اقدامات لازم جهت استرداد وجه سپرده شده صورت می‌پذیرد.

لازم به ذکر است که صادرات برخی کالاها از جمله اشیا عتیقه مربوط به میراث فرهنگی ممنوع است.

صادرات کالا به روش مستقیم

در روش مستقیم، فرد یا شرکت صادرکننده بدون واسطه کالای مورد نظر را به کشور مقصد صادر می‌کند. در این روش صفر تا صد صادرات کالا بر عهده‌ی فرد صادرکننده کالا است. معمولا افراد برای نخستین بار صادرات کالا را به روش مستقیم انجام می‌دهند.

مزیت‌های روش مستقیم در صادرات کالا

کسب سود بیشتر: هنگامی که به صورت مستقیم به انجام صادرات بپردازید، شخص یا شرکت دیگری در سود و فروش کالا با شما شریک نمی‌‎شود و موجب بالا رفتن سودتان می‌گردد.

ایجاد لینک‌ها و ارتباطات تجاری: با گذشت زمان می‌توانید شبکه سازی کنید. پس از مدتی متوجه می‌شوید که در حوزه صادرات با افراد خارجی و داخلی زیادی ارتباط تجاری دارید.

یادگیری صفر تا صد صادرات: پس از این که چندین بار اقدام به صادرات کالا کردید، دیگر نیازی به کمک و همراهی افراد دیگر ندارید. زیرا شما توانسته‌اید صفر تا صد صادرات کالا را یاد بگیرید. با یادگیری صادرات می‌توانید در سایر حوزه‌های زنجیره صادراتی نیز فعالیت کنید.

معایب روش مستقیم در صادرات کالا

روش مستقیم صادرات کالا معایبی را هم به دنبال دارد که شامل موارد زیر است:

هزینه بیشتر: درست است که این روش سود بسیاری دارد ولی از هزینه‌های دیگر آن نباید غافل شد. در این روش شما نیاز به ایجاد یک دپارتمان صادرات و استخدام نیروی انسانی دارید و هزینه حضور در کشور خارجی و بعضی هزینه‌های دیگر را باید بپردازید.

صرف وقت بیشتر: در این روش باید زمان بیشتری را صرف مراحل صادرات کالا کنید.

گرفتن مجوزهای قانونی: یکی دیگر از معایب این روش، اخذ مجوزهای قانونی مربوط به صادرات است.

صادرات کالا به روش غیر مستقیم

در این روش بر خلاف روش مستقیم از واسطه استفاده می‌شود. فرد به کمک شرکت‌های بازرگانی اقدام به انجام صادرات می‌‍‌کند و طی قرارداد شخص یا شرکت فرآیند صادرات را به شرکتی دیگر واگذار می‌نماید. در روش غیر مستقیم سود به دست آمده از صادرات بین واسطه و فرد صادرکننده با درصد توافقی تقسیم می‌شود.

مزیت‌های روش غیرمستقیم در صادرات کالا

هزینه کمتر: در روش غیرمستقیم نیازی به ایجاد دپارتمان صادرات و امکانات دیگری نیست. پس هزینه‌های صادراتی بسیار کاهش پیدا می‌کند.

استفاده از تجربیات افراد: بعضی از واسطه‌ها تجربیات صادراتی خود را به مرور زمان در اختیار شما قرار می‌دهند. به این صورت کم کم تجربه و دانش شما در زمینه صادرات کالا بیشتر می‌شود.

عدم نیاز به مجوزهای قانونی: نیازی به گرفتن مجوزهای قانونی ندارید.

معایب روش غیر مستقیم در صادرات کالا

عدم تعامل مستقیم با مشتری: معمولا شما هیچ گونه تعامل مستقیمی با مشتری و شناخت نیازها و خواسته‌های او ندارید. بنابراین نمی‌‎توانید برای گسترش صادرات اقدام نمایید.

عدم کنترل روی قیمت: مشخص کردن قیمت کالای صادراتی و بسیاری از موارد دیگر بر عهده واسطه است و شما در این مورد دخالتی ندارید.

سود کمتر: در این روش بخشی از سود صادراتی به واسطه تعلق می‌گیرد. بنابراین سود حاصل از صادرات نسبت به روش مستقیم کمتر خواهد بود.

دسته بندی کالاهای صادراتی

کالاهای صادراتی بر حسب مجوز صدور به سه گروه تقسیم می‌شوند:

کالاهای مجاز

کالاهای مشروط

کالاهای ممنوع الصدور

در ادامه هر کدام از گزینه‌های ذکر شده را شرح خواهیم داد.

کالاهای مجاز

کالاهای صادراتی که با رعایت ضوابط گمرکی صادرات کالا، نیاز به کسب مجوز ندارند. مانند گواهی بهداشت انسانی، ضوابط استاندارد، دامی، نباتی و… .

کالاهای مشروط

کالاهایی که صادرات آن با کسب مجوزات گمرکی امکان پذیر است.  پس از اعلام نظر موافق وزارتخانه‌های مربوط، و ابلاغ آن به گمرک از طریق وزارت بازرگانی جهت صادرات کالا، اقدامات لازم برای صادرات کالا مجاز اعلام می‌شود. همچنین نیازی به رجوع متقاضی به وزارتخانه و گرفتن مجوز نیست.

کالاهای ممنوع الصدور

کالاهایی که صادرات آن به دلیل شرایط خاص در هر کشور یا به دلیل تصویب قوانین خاص، ممنوع اعلام می‌گردد.

اطلاعات تنظیم اظهارنامه کالای صادراتی

تنظیم اظهارنامه کالای صادراتی نیازمند اطلاعاتی است از جمله:

مشخصات خریدار

کشور مبدا

کشور مقصد

مشخصات صادرکننده کالا

مشخصات اظهارکننده کالا

شرایط معامله طبق قرارداد

مشخصات وسیله حمل در مبدا بارگیری

مشخصات کالا از نظر: نوع، تعرفه گمرکی، وزن، تعداد، مقدار و ارزش صادراتی طبق مدارک ارائه شده

مشخصات محموله، مانند: بسته‌ها، نوع بسته، ‌مقدار، علامت، وزن خالص و ناخالص

نام گمرک محل تسلیم اظهارنامه و شماره و مشخصات ثبت اظهارنامه در دفتر گمرک

مراحل صادرات کالا

صادرات کالا نیازمند طی شدن مراحل و اخذ مجوزهای متفاوتی است. به صورت کلی، بخشی از این مراحل برای تمامی کالاها و خدمات صادراتی یکسان هستند. برخی از خدمات و کالاهای صادراتی نیز دارای شرایط و مراحل منحصر به فرد هستند و به ماهیت و جنس آنها بستگی دارد.

در ادامه مقاله می‌توانید مراحل صادرات کالا را به صورت کلی مشاهده کنید:

فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز (مانند وب سایت، شبکه‌های اجتماعی، کاتالوگ محصول و کارت ویزیت دیجیتال انگلیسی. توجه کنید که تمامی این موارد باید به چند زبان باشند)

اخذ مجوزهای لازم جهت صادرات کالا (اخذ مجوز استاندارد، اخذ استانداردها و مجوزهای مورد نیاز داخلی جهت صدور مجوز صادرات مثل کارت بازرگانی، تهیه آنالیز قابل قبول و دیتاشیت و تست ریپورت‌های لازم جهت معرفی و پرزنت محصول در سطح جهانی)

انجام تحقیق بازار صادراتی جهت تشخیص و شناسایی بازار و کشور هدف

تحلیل و بررسی قیمت فروش، قدرت خرید مشتری، بررسی رقبا و شرایط کالای قابل عرضه به بازار هدف مشخص شده

توانایی تامین و هم سطح سازی کیفیت کالا متناسب با بازار کشور هدف

ایجاد مزیت بهره وری محصول جهت رقابت با رقبا در بازار کشور هدف

ثبت برند جهانی (در صورت تمایل)

انجام بازاریابی در کشور هدف

بررسی زیر ساخت‌های انتقال ارز

تهیه اسناد مربوطه (حمل کالا، تشریفات گمرکی و خروج کالا از مرزهای کشور)

شناخت کشور هدف صادرات کالا

اولین گام فروش محصولات در خارج از کشور پیدا کردن کشور هدف صادراتی و شناخت آن است. شما ابتدا و قبل از هر اقدامی باید یک کشور (در برخی موارد بیش از یک کشور) را برای صادرات کالا خود انتخاب کنید.

برای انتخاب این کشور ممکن است معیارهای مختلفی وجود داشته باشند. برخی از این معیارها مربوط به کشور مورد نظر و برخی دیگر نیز ممکن است به محصول صادراتی یا حتی خود شما ارتباط داشته باشد.

به منظور انتخاب مقصد صادراتی کالا، ابتدا باید به سوالات زیر پاسخ دهیم:

* کشور مورد نظر تا چه اندازه رابطه سیاسی و اقتصادی خوبی با ایران دارد؟

* مهم‌ترین نیا‌زهای وارداتی آن کشور چیست؟

* وضعیت تولید و یا واردات کالای مورد نظر در آن کشور چگونه است؟

* ویژگی‌های جمعیت‌ شناختی، جغرافیایی و اجتماعی آن کشور چیست؟

* جی‌دی‌پی  یا تولید ناخالص داخلی (GDP)، تولید ناخالص ملی(GNP) و درآمد سرانه مردم آن کشور چقدر است؟

* فاصله جغرافیایی ایران با کشور مقصد چقدر است و راه‌های ارتباطی آن کدام است؟

* وضعیت صادرات و واردات ایران با کشور مورد نظر چگونه است؟

* آمارهای صادرات کالای مورد نظر به آن کشور چگونه است؟

* وضعیت واردات و صادرات کالای مورد نظر در ایران چگونه است؟

* قوانین و تعرفه‌های تجاری کشور مقصد کدام است؟

براساس اطلاعات جمع ‌آوری شده ممکن است در خصوص کشور انتخابی، احتیاج به تجدید نظر و جایگزین کردن مقاصد صادراتی دیگر باشد. در صورت عدم بررسی نکات ذکر شده در انتخاب کشور هدف، ممکن است هزینه‌های صادرات کالا و ریسک تجارت به مراتب افزایش یابد.

پس از انتخاب کشور مناسب بررسی تقاضای کالای صادراتی شما در آن کشور باید در دستور کار قرار بگیرد. این مرحله جزئی از تحقیقات بازار است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

در مرحله بعد باید برای پیدا کردن مشتری و خریدار تلاش کنیم و برای این منظور می‌توانیم از ابزارهای مختلفی که در دسترس داریم استفاده کنیم.

روش و ابزارهای بازاریابی صادراتی کالا

به منظور صادرات کالا، انواع روش‌ها و ابزارهای بازاریابی وجود دارد از جمله:

۱- سایت‌های خارجی:

معمولا از سایت‌های بی‌ تو بی (B۲B) برای پیدا کردن خریدار حقیقی استفاده می‌شود. برای هر صادرکننده‌ای داشتن لیستی از این سایت‌های خارجی و ثبت ‌نام کردن در آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

اصولا در جستجوهای اینترنتی می‌توان لیستی از سایت‌های بازاریابی صادراتی را بیابیم و ثبت نام کنیم. برای استفاده از اطلاعات و گزارش‌های برخی از این سایت‌ها باید نسبت به خرید اشتراک از آن‌ها اقدام نمود. یکی از راه‌های صادرات و فروش محصول استفاده از سایت‌های فروشگاهی مانند وبسایت آمازون است.روش نوین دیگری برای برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی یلوپیج‌ها (yellow page) هستند.

راه ‌اندازی وبسایت و تبلیغات اینترنتی در سایر کشورها از جمله روش‌های دیگر برای پیداکردن مشتری خارجی و صادرات کالا است.

۲- شرکت در رویدادهای تجاری:

نمایشگاه‌ها و رویدادها به منظور معرفی شرکت‌ها و خدمات و محصولاتشان برگزار می‌شوند. این رویدادها می‌توانند به صورت محصول ‌محور برای معرفی محصولات یک حوزه خاص و یا کشور محور باشند. اطلاعات و تاریخ‌های برگزاری این نمایشگاه‌ها در سایت‌های معتبر اطلاع رسانی می‌شود. شرکت در این نمایشگاه‌ها را به‌منظور بازاریابی صادراتی کالا جدی بگیرید.

۳- اتاق‌ بازرگانی مشترک ایران و کشور هدف:

روش دیگر برای تسهیل صادرات کالا بهره ‌مندی از اتاق‌های بازرگانی مشترک است. اتاق‌های بازرگانی عموما جلسه‌ها، همایش‌ها و سیمنارهای حوزه‌های مختلف صادرات کالا را برگزار می‌کنند.

شما می‌توانید متناسب با کشوری که قصد صادرات کالا به آن را دارید، به اتاق بازرگانی مشترک آن کشور با ایران مراجعه کنید و با آن‌ها ارتباط بگیرید. اگر کشور مورد نظر اتاق بازرگانی مشترک نداشت می‌توان از رایزنان بازرگانی در این امر کمک گرفت.

۴-دفاتر بازرگانی سازمان توسعه تجارت:

از جمله دفاتر بازرگانی می‌توان به دفتر کشورهای عربی و آفریقایی، دفتر اروپا و آمریکا، دفتر آسیا و اقیانوسیه و برخی دفاتر دیگر اشاره کرد. معمولا این دفاتر در برخی از کشورهای خارجی نیز دارای نمایندگی هستند که می‌توانید با آن‌ها ارتباط بگیرید.

تحقیقات بازار: (MARKET RESEARCH)

هر کسب و کاری فارغ از اندازه و نوع آن، مبتنی بر یک نیاز شکل گرفته و بر اساس آن نیاز به راه خود ادامه می‌دهد. هدف از اجرای دستورالعمل تحقیقات بازار، شناسایی و بررسی این نیازها به منظور صادرات کالا است.

پیدا کردن نیازها و تمرکز بر روی آن‌ها، بهترین پیشنهاد‌ برای راه ‌اندازی کسب و کار است. حتی پس از ایجاد کسب و کار نیز همواره باید برای شناسایی نیازهای جدید و پاسخگویی به آن‌ها تلاش کرد. انتظارات یک مشتری ممکن است در طول زمان تغییر کند و نیاز به خلق محصولات جدید و یا ایجاد تغییرات جزئی در محصولات قبلی باشد.

در واقع صاحبان کسب و کار همواره نیازمند بررسی دیدگاه مشتریان درمورد محصولات و خدمات خود و بازار سنجی آن هستند. سنجش وضعیت بازار به منظور اهداف تحلیل مشتریان، بخش بندی بازار، تست محصول و بررسی رقبا صورت می‌گیرد.

تحلیل مشتریان:

در بسیاری از مواقع هدف از تحلیل مشتریان ( Customer Research ) درک نیازهای جدید مشتریان، نگاه و دیدگاه آن‌ها از برند، میزان رضایت‌شان از مصرف محصولات یا حتی جذب ایده‌های آنان است. مشتریان، مهم‌ترین سرمایه یک کسب ‌و کار هستند که باید قبل از صادرات کالا وضعیت رضایت و نظرات آنها را جویا شد.

بخش ‌بندی بازار:

یکی از رایج‌ترین روش‌های تحقیقات بازار مربوط به بخش ‌بندی بازار بوده که بر اساس آن می‌توان بازار و مشتریان خود را به تفکیک سن، جنس، جغرافیا، تحصیلات یا سایر ویژگی‌ها دسته‌‌بندی کرد.

تست محصول:

در برخی موارد ممکن است انجام تحقیقات بازار به منظور سنجش و تست یک محصول جدید به بازار باشد. در این روش تمرکز اصلی بر روی محصول بوده تا ببینیم واکنش‌ مشتریان به آن به چه صورت است.

بررسی رقبا:

گاهی اوقات نیز امکان دارد که به دنبال بررسی وضعیت رقبا، سنجش میزان موفقیت و دیدگاه مشتریان نسبت به آن‌ها باشیم. در این نوع، تمرکز اصلی بر روی تحلیل رقبا است. هر چند ممکن است اطلاعات دیگری نیز در این راستا به دست آوریم.

وقتی در حال برنامه ریزی و تفکر روی یک ایده بیزنسی به منظور صادرات کالا هستیم، تحقیقات بازار از جمله موضوعاتی است که خیلی به آن توجه خاص نمی‌شود و بیشتر ما بدون توجه به ارزش تحقیقات بازار، تولید و فروش محصولات را آغاز می‌کنیم.

اما مسلما هر کسب و کاری به تحقیقات بازار نیاز دارد. به‌خصوص این نکته برای کسب و کارهای کوچک و حتی کسب کارهای دیجیتالی اهمیت فوق العاده‌ای دارد. هر کسب و کار نوپایی نیاز دارد که در کم‌ترین زمان ممکن به فروش و مشتری دست پیدا کند و فرآیند تحقیقات بازار این اطمینان را ایجاد می‌کند که این فروش و جذب مشتری در اسرع وقت انجام می‌شود. برای یک بازرگان بسیار اهمیت دارد که فروش محصول‌اش پس از صادرات کالا تضمین شود.

تحقیقات بازار چیست؟

مطالعه بازار صرفا دارای یک شیوه خاص و یا استفاده از یک ابزار خاص نیست بلکه به تمام فرآیندهای مرتبط با بررسی بازار گفته می‌شود که کسب و کارها برای دستیابی به اطلاعات درباره مشتریان بازار هدف و شناسایی هر چه دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر از رفتار خرید مشتریان انجام می‌دهند.

دلایل اهمیت تحقیقات بازار

تحقیقات بازار اهمیت فراوانی دارد از جمله:

۱. پیدا کردن فرصت‌های کسب و کار

ایجاد ارتباط کسب و کارها:

کسب اطلاعات درباره مشتریان هدف از جمله اطلاعات آماری آن‌ها می‌تواند به شما جهت یافتن کسب و کارهای مشابه که به آن‌ها خدمات ارائه می‌دهند، کمک کند. همچنین شما می‌توانید کالاهای مکمل خود را که مشتریان از آن استفاده می‌کنند را شناسایی کنید و برای تبلیغات مشترک که مسلما برای هر دو کسب و کار مفید و سودآور هستند، با آن‌ها گفتگو و مذاکره کنید.

به روز رسانی و ارتقای محصولات با هدف رسیدن به سود بیشتر:

کسب اطلاع درباره سایر محصولات و خدماتی که مشتریان هر دو کسب و کار به ‌صورت مشترک تمایل به استفاده از آن‌ها را دارند به شما کمک می‌کند تا با ارائه آن‌ها میانگین سبد خرید هر سفارش را افزایش دهید.

پیدا کردن فرصت‌ها و شرایط سودمندتر برای فروش و صادرات کالا:

کسب اطلاعات درباره قدرت خرید مشتریان خاص به شما در برنامه ریزی برای فروش بیشتر به آن‌ها و راه ‌اندازی کمپین‌های هدفمند و متناسب با نیازها و فرهنگ مشتریان کمک می‌کند.

۲. کاهش خطرات کسب و کار

طبق داده‌های دفتر آمار کار آمریکا، حدود نیمی از کسب و کارها موفق نمی‌شوند تا ۵ سال دوام بیاورند. راه کسب اطمینان از اینکه کسب و کار شما مدتی طولانی‌تر دوام داشته باشد، داشتن یک جریان درآمدی ثابت است.

تحقیق بازار صادراتی، با بررسی نظرها و نیازهای مشتریان فعلی و آینده به شما این اطمینان را می‌دهد که هنوز هم در برآورده کردن نیازها و خواسته‌های آن‌ها و ایجاد یک جریان درآمدی موفق هستید. برای رسیدن به این هدف، اقدامات زیر را انجام دهید.

* دلیل عدم تکرار خرید توسط مشتریان‌تان را مشخص کنید:

در حالت ایده آل کسب و کار شما باید مشتریانی همیشگی داشته باشد. اما اگر مشتریان برای خرید دوباره به شما مراجعه نمی‌کنند، یک نظر سنجی از مشتریان قدیمی انجام دهید یا یک تیم خاص تشکیل دهید تا دلیل عدم تکرار خرید توسط مشتریان را پیدا کنند.

* درباره حوزه‌های مشکل آفرین، اطلاعات کسب کنید:

اگر محصولات پرطرفدار شما برای بیش از سه ماه دچار افت فروش شدند، باید قبل از اینکه این مسئله باعث ایجاد آسیب جدی به سود آوری کسب و کارتان شود، برای حل آن اقدام کنید.

از مشتریانی که بیشترین خرید را داشته‌اند نظرسنجی کرده و مشکل را پیدا کنید. ممکن است دلیل مشکل کاهش کیفیت محصول یا ایجاد مشکلاتی در فروشگاه آنلاین شما باشد؛ در هر صورت تا وقتی از مشتریان نظر سنجی و سوال نکنید، قادر به تشخیص منشا مشکل نخواهید بود.

۳. تولید محتوای تبلیغاتی مناسب

اگر در انتخاب عکس یا متن برای آگهی‌های تبلیغاتی، وبسایت یا شبکه‌های اجتماعی دچار شک و تردید هستید، با مطالعه کامل بازار متوجه می‌شوید که دقیقا باید چه کاری انجام دهید. در واقع با کمک تحقیقات بازار اطلاعات بسیار خوبی در مورد رقبا و رفتار مصرف کنندگان در حوزه کاریتان کسب می‌کنید. همچنین شناخت مشتریان یا مخاطبان هدف و  نظرسنجی از مخاطبین در رابطه با مشکلات اصلی آن‌ها و پرسیدن سوالات تحقیقات بازار، به شما برای تولید محتوایی جذاب و متقاعد کننده کمک خواهد کرد. به خصوص درمورد صادرات کالا و مشتریان خارجی ممکن است داشتن فرهنگ‌های متفاوت، نیازمند تبلیغات متفاوت نیز باشد.

برای تولید محتوای تبلیغاتی مناسب نیاز است که بدانید کسب و کار شما در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارد، چه نقاط ضعف و قوتی دارد و هدف شما از انجام تبلیغات چیست . سپس با توجه به پاسخ این سوالات، بودجه مورد نظر و شناختی که از مشتریان خود دارید برای انجام تبلیغات برنامه‌ریزی و اقدام نمایید. شرکت‌های بازرگانی می‌توانند در این امر به شما کمک کنند.

۴. یافتن محل‌های مناسب برای تبلیغ

یکی از مشکلاتی که کسب و کارهای کوچک با آن روبرو هستند، محدودیت بودجه است. به همین دلیل باید از بودجه بازاریابی به بهترین شکل ممکن استفاده کنید تا به بهترین نتایج برسید.

تحقیقات بازار آنلاین جهت صادرات کالا به شما کمک می‌کند کانال‌هایی را برای بازاریابی انتخاب کنید که احتمال حضور مخاطبین مورد نظر شما در این کانال‌ها و مشاهده پیام شما توسط آن‌ها زیاد است.

برای تحقیقات بازار می‌توانید گروه‌های اجتماعی در واتساپ، تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی را دنبال کنید که فعالیت مرتبط با بازار صادراتی کالای شما دارند.

توصیه ما به شما این است که جهت صادرات کالا، پیش از انجام هر کاری ابتدا تحقیق کنید و از افراد متخصص و با تجریه در آن حوزه مشاوره بگیرید. کارشناسان و مشاوران ما در شرکت بازرگانی  آماده پاسخ گویی به نیازها و سوالات شما در مورد صادرات کالا هستند.

خدمات صادرات کالای شرکت بازرگانی آرمان پدیده

شرکت بازرگانی آرمان پدیده نیکان تجارت با برنامه ریزی دقیق، ایجاد بستر مناسب ارتباطی با کشورهای مختلف، تخصص در انواع روش‌های صادرات کالا و کسب تجربه کافی، موفق به جلب اعتماد خریداران خارجی شده و در این مسیر همراه بازرگانان است.
کلیه خدمات بازرگانی به صورت جامع و بدون واسطه و آگاهی از شرایط، ضوابط، قوانین و جدیدترین بخش‌نامه‌ها در حوزه تجارت بین الملل، توسط شرکت آرمان پدیده نیکان تجارت ارائه می‌شود.

توسعه بازار صادرات شرکت آرمان پدیده

یکی از خدمات شرکت آرمان پدیده نیکان تجارت، توسعه بازار جهت صادرات کالا است. هدف اصلی این بخش کمک به صادرات کالا به منظور افزایش عملکرد شرکت‌ها در فعالیت‌های تجاری‌شان است که از طریق جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای فرایند صادرات کالا صورت می‌گیرد. این کار با به‌ کارگیری منابع اطلاعاتی کارآمد برای کلیه بیزنس‌های بی‌تو‌بی (B۲B) و بی‌‌توسی (B۲C) انجام می‌شود.

سوالات رایج در حوزه صادرات کالا

سوال :چگونه محصولاتمان را به اروپا صادر کنیم؟

پاسخ :روش‌های متفاوتی جهت صادرات کالا به اروپا وجود دارد. ارسال سمپل (نمونه تجاری) یک روش مطمئن است. به طور مثال بازرگانان، تجار و تولیدکننده‌های ایرانی می‌توانند با بهره گیری از نمایشگاه دائمی ایران در کشور بوسنی و هرزگوین، محصولات خود را در بازار بوسنی معرفی کنند و پس از آن به اتحادیه اروپا صادر کنند.

سوال :عمده‌ترین کالاهای صادر شده از ایران به امارات چیست؟

پاسخ :
۱. محصولات شیمیایی۲. محصولات غذایی و دریایی۳. محصولات معدنی۴. محصولات صنعتی

سوال :موارد مهم در شناسایی مقاصد صادراتی چیست؟

پاسخ :۱. روابط سیاسی و اقتصادی ایران با کشور هدف۲. مهم‌ترین نیازهای وارداتی کشور هدف۳. وضعیت تولید یا واردات کالای مورد نظر در کشور هدف۴. ویژگی‌های جمعیت شناختی، جغرافیایی و اجتماعی کشور هدف

۵. چگونگی تولید ناخالص داخلی، تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه مردم آن کشور

۶. فاصله جغرافیایی ایران و راه‌های ارتباطی ایران با کشور مقصد صادراتی

۷. وضعیت واردات و صادرات ایران با کشور هدف

۸. آمار صادرات کالا (صادرات کالای مورد نظر) به کشور هدف

۹. وضعیت صادرات و واردات کالای مورد نظر در ایران

۱۰. قوانین و تعرفه‌های تجاری در کشور مقصد